HTML


Royal Clinics orvos-esztétikai központ

Budapest belvárosában, a Parlament szomszédságában található klinikánk bőrgyógyászati és plasztikai sebészeti rendelésekkel, arc- és testkezelésekkel, nőgyógyászattal és végleges szőrtelenítéssel fogadja Pácienseit. Bővebb információ klinikánkról: www.royalclinics.hu

Facebook oldalunk

RÁNCSIMÍTÁS: BOTOX KONTRA HIALURONSAVAS TÖLTŐK

Még a bőrünk számára optimális hidratálókrém kiválasztása sem egyszerű döntés, hát még a legmegfelelőbb arcfiatalító beavatkozásé!

A legnépszerűbb orvos-esztétikai kezelések listájának élén jó ideje a botox és a hialuronsavas ráncfeltöltés áll. Ennek megfelelően rengeteg információ fellelhető ezekben a témákban az interneten. Ám nem egyszerű eligazodni köztük, ha arra keressük a választ, hogy adott esetben melyik eljárás hatékonyabb egy-egy ránc elleni küzdelemben, illetve milyen gyártmányú, milyen márkájú anyagot érdemes beadatni, és ami a leglényegesebb, hogy mindezt hol. Dr. Hatvani Zsófia, bőrgyógyászt kértük meg, hogy segítsen tisztábban látni ezekben a kérdésekben.

botox-vagy-hialuronsavas-toltes.jpg

Melyik eljárás mit csinál?
A botox, a Clostridium botulinum nevű baktériumból kivont vegyület az izomösszehúzódások gátlásával akadályozza a ráncok kialakulását, elősegíti a már meglévő enyhe ráncok megszűntetését. A ráncfeltöltők pótolják a hiányzó volument, kitöltik a bőrfelszín alatt a ránc által okozott mélyedést.

Milyen ráncra melyik használ?
A botox kezelés elsősorban a mimikai ráncok (dinamikus ráncok), vagyis az arcizmok által okozott ráncok esetében eredményes. Jó megoldás a haragos tekintetet okozó szemöldök közötti ráncok kisimítására, a homlokráncok és a szemkörnyéki szarkalábak eltüntetésére. Használhatjuk a szemöldök ívének formázására is, úgy, hogy közben a mimikai mozgást valamelyest megőrizzük.
Az alsó arcfélen is alkalmazzák kisebb mennyiségben olykor, pl. a cigarettaráncok korrigálása esetén kombináltan alkalmazzák egyéb kezeléssel , továbbá az ajkat lefelé húzó izmok gyengíthetők vele.
A töltőanyagok az elmélyülő orr-ajak barázda feltöltésére, valamint a száj környéki ráncok kezelésében hasznosak. Emellett az arc és az ajkak valamint a kézfej bőrének volumenvesztése, elvékonyodása orvosolható a beinjektálásukkal.

Milyen márkákban lehet megbízni?
A hialuronsavas töltőanyagok hatóanyaga a bőrben természetesen is előforduló vízmegkötő anyag. Nem mindegy azonban, hogy mekkora molekulaméretű hialuronsavval dolgozunk: az enyhe ráncok korrigálására kis molekulaméret, a közepes mélységűekre közepes és a mély ráncokra nagy molekulaméretű hialuronsav a legalkalmasabb. A Juvederm és a Restylane után most megérkezett az LG ötödik generációs kiváló töltőanyaga, az Yvoire, mely 4 összetételben 3 különféle ráncmélységre nyújt megoldást.
Az izmokban az ingerület átvitelt átmenetileg gátló botulinum toxint tartalmazó megbízható készítmények a Vistabel, Dysport márkanevek alatt forgalmazott injekciók.
Ha jó hírnevű szakembert, megbízható, referenciákkal rendelkező orvos-esztétikai vagy bőrgyógyászati klinikát választunk, nem kell aggódnunk a beadott anyag minősége miatt, hiszen a magára valamit adó klinika kezeskedik a kezeléseiért és felelősséget vállal a páciensei bőréért!

Melyik fájdalmasabb?
A botox injekciókat a legvékonyabb tűvel, rendkívül kis kellemetlenséget okozva, a ráncot előidéző izmokba adják be – az egész eljárás csupán perceket vesz igénybe és azt követően nem jár semmilyen fájdalommal. A feltöltés helyi érzéstelenítésben történik, így a beavatkozás nem fáj. A kezelést követő feszítő érzés, a terület esetleges duzzanata rendszerint pár nap alatt magától elmúlik.

Meddig látszik a kezelés nyoma?
A botox kezelésé – hacsak nem talál el az injekció apró eret – egyáltalán nem látszik. Ha eret ér, egészen kicsi, pontszerű véraláfutás 1-2 napon belül elmúlik, addig korrektorral elfedhető.
A töltés egyéni érzékenységtől függően kisebb, ám külső szemlélő számára nem feltűnő duzzanatot okozhat. Mivel a kezelések után azonnal visszatérhetünk a munkába, ebédidős kezeléseknek is szokás hívni őket.

A két eljárást lehet együtt használni?
Igen, lehet, a két módszer szépen kiegészítheti egymást – de ez attól függ, az arc mely területén jelentkezik a probléma és milyen a bőr állapota! – mondja Dr. Hatvani Zsófia, a Royal Clinics bőrgyógyásza. A kezeléseket megelőző szakorvosi konzultáció során az orvos megbeszéli a pácienssel a számára legjobb eredményt hozó megoldást.

Hány éves korban érdemes elkezdeni ezeket a kezeléseket?
Nem kor, hanem bőrállapot kérdése. Attól függ, hogy valakinél hány éves korra alakul ki olyan mimika, ami hosszabb távon mély barázdák létrejöttét eredményezi. Illetve például már fiatal korban lehet javítani a genetikusan keskeny ajkak esztétikáján. Ugyanakkor vannak páciensek, akik csak a negyvenes éveikben veszik rá magukat a tűs kezelésekre. Meg kell azonban jegyezni, hogy a ráncokat könnyebb megelőzni, mint a már meglévőket eltüntetni, ezért nem érdemes túl sokáig várni.

Mennyi ideig tart a hatásuk?
A botox injekciók hatása 3-4 hónapig tart – de az ismételt kezelések esetében ez az idő egyre hosszabbodik. A töltőanyagok hatása 9-12 hónapig megmaradhat a töltőanyag típusától függően.




2017.02.20. 11:34 | Royal Clinics Budapest

Szólj hozzá!

Címkék: botox arcfiatalitas restylane hialuronsav royal clinics hilauronsavas rancfeltoltes yvoire hialuronsavas ajakfeltoltes orvos esztetika juvederm arcfiatalito beavatkozas

A bejegyzés trackback címe:

https://royalclinics.blog.hu/api/trackback/id/tr6812275209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása