HTML


Royal Clinics orvos-esztétikai központ

Budapest belvárosában, a Parlament szomszédságában található klinikánk bőrgyógyászati és plasztikai sebészeti rendelésekkel, arc- és testkezelésekkel, nőgyógyászattal és végleges szőrtelenítéssel fogadja Pácienseit. Bővebb információ klinikánkról: www.royalclinics.hu

Facebook oldalunk

A szálbehúzás, mint terápia

A nyugati kultúrában arcfeszesítésre használt szálbehúzás a távol-keleti gyógyászat egyik évezredes módszere, melyet számos szimptóma kezelésére használnak bőrbetegségektől és visszértől kezdve, ízületi fájdalmakon és mandulagyulladáson keresztül egészen az irritábilis bélszindrómáig. Az évezredes hagyományokkal bíró keleti medicina alapja, hogy mind a test mind a lélek egészsége szükséges ahhoz, hogy valóban egészségesek legyünk. A testi-lelki harmónia fontos feltétele pedig az életenergia szabad áramlása. Az energia áramlásának leggyakoribb akadályát a csomós izmok képezik. Mondhatjuk persze, hogy ez valamiféle spirituális hókuszpókusz, de érdemes tovább olvasni, mivel az indoklás igencsak logikus:

patakizita_thread_lifting.jpg

Az idegek és a vérerek a muszkuláris membránok közt futnak, azaz ha az izmok meg vannak keményedve és nyomják az idegeket és ereket, megakadályozzák azok megfelelő működését. A csomós izmok által elnyomott idegek és véredények különféle elváltozásokat okozhatnak a végtagokban, a testben és a belső szervekben.

Az emberi test 60 billió sejtből áll és minden egyes sejtjét a vérrel érkező oxigén táplálja. Magától értetődő, hogy a nem jól táplált sejtek működése valamilyen formában sérül. A sejtek mitokondriumában termelődik a szervezet működéséhez szükséges energia, amihez tápanyagokra és oxigénre van szükség. Ha ez a rendszer nem működik megfelelően a test fokozatosan megbetegszik.

A szálbehúzás célja egy adott testrész illetve terület működésének helyreállítása, egyúttal az életenergia szabad áramlásának biztosítása. A szálbehúzás jótékony hatásai közt szerepel a stressz csökkentés, a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növelése, fájdalomcsillapító hatás, immunerősítés, nyirokkeringés élénkítése, az elasztin és kollagén termelés serkentése, gyulladáscsökkentés, izomstimuláló illetve izomlazító hatás.

Felsorolni is hosszú lenne, mi minden kezelhető szálbehúzással – többek közt pikkelysömör, ekcéma, herpesz, visszér, pajzsmirigy-rendellenesség, ízületi panaszok, könyökfájdalom, nyaki porckorong elváltozások, ágyéki porckorong sérv, madula gyulladás és irritábilis bélszindróma. A szálbehúzás tehát tudományosan megalapozott, nagy hagyományokkal rendelkező, elterjedt módszer. Kézenfekvő volt, hogy a szépségipar is felfedezi magának. Az arcfeszesítés, ráncsimítás mellett asszimetrikus orr és száj korrekciójára, ezen felül táskás, dagadt szemhéj korrigálására és állkapocs helyrehúzására is használják a módszert.

Az arc megfiatalítására használt legkifinomultabb szálbehúzási technika felszívó bio-szálakkal történő Fine Thread Contouring eljárás, amelyről hamarosan részletesen is beszámolunk. (A nyitóképen Dr. Csernus Krisztina a Royal Clinics bőrgyógyásza látható FTC kezelés végzése közben)

fine-thread-contour-therapy-1.jpg

A bőr feszesítéséhez különféle szálakat használnak, aszerint, hogy mennyire erőteljes hatást szeretnének elérni illetve az arc vagy a test mely részén alkalmazzák.

2015.03.04. 21:10 | Zsanett Bolgár

Szólj hozzá!

Címkék: ftc royal clinics dr csernus krisztina fine thread contouring szalbehuzas arcfeszesites borfeszesites

A bejegyzés trackback címe:

https://royalclinics.blog.hu/api/trackback/id/tr867236691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása