HTML


Royal Clinics orvos-esztétikai központ

Budapest belvárosában, a Parlament szomszédságában található klinikánk bőrgyógyászati és plasztikai sebészeti rendelésekkel, arc- és testkezelésekkel, nőgyógyászattal és végleges szőrtelenítéssel fogadja Pácienseit. Bővebb információ klinikánkról: www.royalclinics.hu

Facebook oldalunk

Óvja bőre épségét!

Berobbant a strandszezon, de mielőtt a napozás örömeinek átadjuk magunkat, legyünk benne biztosak, hogy biztonságban vagyunk! Anyajegyszámtól, bőrtípustól függetlenül mindenkinek évente egyszer el kellene látogatnia a bőrgyógyászához, aki ilyenkor szabad szemmel megvizsgálja a teljes bőrt, illetve dermatoszkóppal egyesével az anyajegyeket. Mivel bőrünk fokozott mértékben van kitéve a környezeti ártalmaknak, mindenekelőtt a természetes (Napfény) és mesterséges ultraibolya sugárzás (szoláriumozás) káros hatásainak, a bőrtumorok előfordulása folyamatos emelkedést mutat világszerte. A melanoma gyakoriságának ily jelentős emelkedését elsősorban környezeti tényezők magyarázzák, leginkább a bőrt érő megnövekedett ultraibolya sugárzás (mértéktelen napozás, kontrollálatlan szolárium használat) formájában. Fontos kockázati tényezőnek tartják a gyermekkori, többszörös, súlyos, hólyagos leégéseket. Rizikótényezőnek tekinthető továbbá a nagyon világos bőrtípus, a magas anyajegy szám, ha egyéb bőrtumora volt már az illetőnek, illetve ha családon belül már előfordult melanoma.

ajsz2.jpg

A melanoma leggyakrabban ép bőrön keletkezik, ritkábban anyajegy talaján alakul ki. Az esetek 90%-ban festékezett formában jelentkezik a bőrön, ritkán a nyálkahártyákon, valamint a szemben is kialakulhat. A pigmentáció mértéke rendkívül eltérő, a halvány barnától a feketéig minden árnyalat előfordul. Az egész bőrfelszínen bárhol (lábujjak közt, körmök alatt, hajas fejbőrön) kialakulhat. Klinikai megjelenése változatos.

A dermatoszkóp több mint 10 éve a bőrgyógyászok leghatékonyabb eszköze az anyajegyszűrésre, hiszen az eszköz több mint tízszeres nagyítást biztosít, és olyan képletek válnak láthatóvá alatta, melyeket szabad szemmel nem látnánk. Bizonyos jelek utalhatnak rosszindulatúságra, illetve fordítva, a dermatoszkópos kép alapján egyértelműen kizárható rosszindulatú elfajulást, sokszor szabad szemmel ijesztőnek tűnő képlet esetén is. A dermatoszkópos vizsgálat teljesen fájdalommentes!

Tekintsen meg egy anyajegyszűrésről szóló videofilmet itt: http://royalclinics.hu/royal-tv/Összes/497

Ha valakinek sok anyajegye van, nagy segítséget nyújthat az úgy nevezett digitális dermatoszkópos vizsgálat, melynek lényege, hogy az anyajegy dermatoszkópos képét rögzítik, így a korábbi és néhány hónappal későbbi felvételeken jól látszik, ha az anyajegy változásnak indult, és ebben az esetben dönthet az orvos eltávolítás mellett. 

Aki olyan anyajegyet észlel magán, amely hirtelen növekszik, szabálytalan alakúvá válik, széli irányában terjed, növedékek jelentkeznek benne, ha a színe egyenetlenné válik, vérzik, gyulladt, viszket, azonnal orvoshoz kell fordulnia!

Bejelentkezés anyajegyszűrésre a Royal Clinics orvos-esztétikai központba: 06 20 323 3298-as telefonszámon vagy az info@royalclinics.hu e-mail címen. 

• Az anyajegyszűrés évente egyszer, illetve a bőrgyógyász által személyre szabottan javasolt, esetleg gyakoribb időközönként (3-6 hónap) ismétlendő rákszűrés

• A vizsgálat fájdalommentes

• Az anyajegyszűrés során szabad szemmel észrevehetetlen elváltozások  felismerésével történhet a kóros képletek kiszűrése

• A digitális dermatoszkóppal az anyajegyek rögzíthetők, változásaik könnyen nyomonkövethetők

• Az időben diagnosztizált melanoma több mint 90%-os eséllyel gyógyítható!

Írta: Fodor-Kassai Mónika

2015.05.06. 13:55 | Zsanett Bolgár

Szólj hozzá!

Címkék: anyajegy melanoma anyajegyszures digitalis anyajegyszures borrak borrak ellen joindulatu borelvaltozas rosszindulatu borelvaltozas dermatoszkopos anyajegyszures korszeru anyajegyszures farkashazi reka anyajegyszures anyajegyszures gyakorisag

A bejegyzés trackback címe:

https://royalclinics.blog.hu/api/trackback/id/tr307434738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása