HTML


Royal Clinics orvos-esztétikai központ

Budapest belvárosában, a Parlament szomszédságában található klinikánk bőrgyógyászati és plasztikai sebészeti rendelésekkel, arc- és testkezelésekkel, nőgyógyászattal és végleges szőrtelenítéssel fogadja Pácienseit. Bővebb információ klinikánkról: www.royalclinics.hu

Facebook oldalunk

Tények és tévhitek a lézeres bőrfelszín megújításról

A lézeres bőrfelszín-megújítás az egyik - ha nem a leglátványosabb - orvos-esztétikai kezelés. Akár 10 évet is fiatalodhatunk a segítségével. A fakó, élettelen, pigmentfoltos, ráncokkal tarkított vagy egyszerűen fáradt bőr legjobb ellenszere, de a problémás, pattanásos bőrökkel is csodát művel. Több problémát kezel egyszerre és rövid valamint hosszú távon egyaránt hat. A köznyelvben lézeres hámlasztásként aposztrofált kezelés valójában többféle, egymástól nagyban eltérő módszert takar – lássuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, tényeket és tévhiteket!



A lézer leégeti a bőrfelszínt

Nem igaz, a bőrfelszín megújítások során alkalmazott lézerek nem égetnek. Különbséget kell tennünk ablatív és frakcionális lézerkezelés közt. Míg előbbi a teljes bőrfelszínen hat és a bőr legfelső rétegeinek elpárologtatásával nagy felületen dolgozik, az utóbbi CO2 lézer csupán kis frakciókban, egyes pontokban fejt ki hőhatást a bőr mélyebb rétegeire.

A frakcionális CO2 kezelés az ablatív lézer modern változata

Igaz – amellett, hogy kíméletesebb, gyorsabb gyógyulási idővel jár, a hatékonysága az ablatív lézerkezelésével vetekszik.

Lézerkezelés után hosszú ideig nem lehet emberek közé menni

Nem igaz. Frakcionális CO2 lézerkezelést követően gyakorlatilag azonnal kimehetünk az utcára – ennek érdekében speciális Genosys maszkkal nyugtatják a lézerkezelést követően az arcbőrt.  Mivel csupán a bőrfelszínnek kis százaléka sérül, a gyógyulás gyorsan bekövetkezik – addig is gyógyító hatású alapozóval elfedhető az átmeneti pirosság.

A lézerkezelés csak a bőrfelszín megjelenését javítja

Nem igaz, a bőr mélyebb rétegeiben is javulást eredményez. A lézerfény energiájával ezernyi apró csatornácskát hoznak létre a bőrben, ezzel új kollagén képződését indukálva, mely alulról feltölti a ráncokat, barázdákat.

A frakcionált lézerkezelés mínusz 10 évet jelent

Igaz, mivel eltünteti az elszíneződéseket, napsugárzás okozta foltokat, egységessé teszi a bőrszínt, javítja a tónust, csökkenti a ráncokat, a fakó, fáradt bőr helyére friss, életteli bőr jut a felszínre.

Problémás, aknés bőrre is megoldást jelent a lézer

Igaz, a frakcionált lézerkezelés halványítja az aknés hegeket és a hiperpigmentációt, egyenletesebbé teszi a bőrt, a tág pórusokat csökkenti.

A frakcionált CO2 lézerkezelés nagyon fájdalmas

Nem igaz, mivel az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, a páciens csupán minimális fájdalmat érez.

A lézerkezelés csupán rövid, átmeneti javulást eredményez

Nem igaz, mivel a kúraszerűen végzett lézerkezelés a természetes folyamatokat serkentve a bőr belülről való újjáépülését eredményezi, a bőr szerkezetének átalakulása a kezelést követően 3-6 hónapig tart.

A frakcionális CO2 lézerkezelés akár ebédidőben is elvégezhető

Igaz, mivel a kezelés csupán 15-45 percet vesz igénybe.

Lézerkezelést a testen is alkalmaznak

Igaz, striák halványítására az egyik leghatékonyabb módszer. Nyak- kéz és dekoltázs fiatalítására is alkalmas eljárás.

A kezelést nem elég egyszer elvégezni 

Attól függ, milyen jellegű a bőrprobléma. Már egyetlen kezelés után látványos javulás várható. Súlyosabb probléma esetén szükség lehet ismétlésre, amire 4-6 hetente kerülhet sor.

Írta: Fodor-Kassai Mónika

2015.10.21. 17:09 | Zsanett Bolgár

Szólj hozzá!

Címkék: arcfiatalitas arckezeles frakcionalt co2 lezer lezeres arckezeles bormegujitas

A bejegyzés trackback címe:

https://royalclinics.blog.hu/api/trackback/id/tr948009983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása