HTML


Royal Clinics orvos-esztétikai központ

Budapest belvárosában, a Parlament szomszédságában található klinikánk bőrgyógyászati és plasztikai sebészeti rendelésekkel, arc- és testkezelésekkel, nőgyógyászattal és végleges szőrtelenítéssel fogadja Pácienseit. Bővebb információ klinikánkról: www.royalclinics.hu

Facebook oldalunk

10 bőrápolási tipp a téli időszakra

Sokak számára a téli csípős napok több változást hoznak a bőrben, mint a kipirosodott orcák. Kellemetlen szárazság, kirepedező bőr a kézen, lábon. Vannak, akik a húzó érzeten túl hámlást, ekcéma megjelenését is tapasztalják. 

375x321_10_winter_skin_care_tips_features.jpg

Abban a pillanatban, hogy elindul a fűtési szezon, megindul a bőr kiszáradása. Teljesen mindegy, mivel fűtünk, lehet az olaj, fa vagy elektromos áram. A bőr ki fog száradni.

Ismerős? Ha igen, akkor olvassa tovább a bejegyzést, tudja meg, hogyan őrizheti meg bőre egészségét télen. 

1. Forduljon szakértőhöz 

A drogériában nem biztos, hogy megkapja a szükséges legjobb tanácsokat. Ezért fontos a kozmetikus vagy a bőrgyógyász véleményét kikérni. A szakember képes a bőr elemzésére, diagnosztizálására, érti, hogy milyen termékeket használ jelenleg, és tanácsot nyújt azt illetően, mely termékekkel a legcélszerűbb ápolni az Ön bőrét. És ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mélyen a pénztárcába kell nyúlni! Sokszor az olcsóbb termékek is ugyanolyan jó hatást fejtenek ki, mint a legdrágább kozmetikumok. 

2. Hidratáljon!

Biztosan van olyan krém otthon, ami megfelelően hidratál nyáron, tavasszal. De amint megváltozik az időjárás, terméket kell váltani! Keressen olajos alapú terméket a vizes bázisú helyett, mivel az olaj védőréteget képez a bőrön. (Tipp: az éjszakai krémek általában olaj bázisúak.)

Ugyanakkor legyen nagyon körültekintő ezekkel az olajalapú bőrápolókkal, mert könnyű melléfogni. Keressen a pórusokat nem eltömítő változatot, pl. megfelelő az avokádóolaj, a mandulaolaj. A sheavaj pl. könnyen eltömíti a pórusokat. 

Kereshet humektáns, azaz vízmegkötő tulajdonsággal bíró termékeket is. Ilyen például a glicerin, a szorbitol, az alfa-hidroxi savak. 

3. Fényvédelem továbbra is

Bizony, a fényvédelemre nem csak nyáron van szükség. A téli napsütés, melyhez ha még a hó által visszavert fény is társul, károsíthatja a bőrt. Próbáljon ki széles spektrumú termékeket arcon, kézfejen, melyet 30 perccel azelőtt vigyen fel a bőrre, mielőtt a szabadba menne. 

4. Támogassa kezeit 

Kézfejünkön a bőr igen vékony és sokkal kevesebb benne a faggyúmirigy. Azaz még nehezebb hidratáltan, kiszáradás mentesen tartani. Ezért viszket, ezért repedezik be kezünkön a bőr. Ha kint van, viseljen kesztyűt. 

5. Mondjon nemet a nedves kesztyűkre és zoknikra

A nedves zokni és kesztyű irritálhatja a bőrt, viszketést vált ki, fájdalmassá válhat a bőr és akár ekcéma is kialakulhat. 

6. Párologtasson

A központi fűtés erősen szárító hatású a bőrre. A párologatással növelhető a levegő nedvességtartalma, és megelőzi a bőr kiszáradását. Akár több kisebb párologtatót is elhelyezhet a lakásban, így mindenhol egyenletes lesz a nedvességtartalom. 

7. Hidratáljon – ne a bőre, hanem az egészsége érdekében 

A víz fogyasztása segít a bőrt fiatalon tartani –halljuk mindenhonnan. Pedig ez csak egy városi legenda. A víz a szervezet általános egészségéhez szükséges és az olyan bőrtípus, amelyik extrémen alulhidratált, pozitívan fog reagálni a vízbevitelre. De egy átlagos személy bőrén nem látható az, hogy mennyi vizet fogyaszt. Ez egy félreértelmezés. Vannak olyan személyek, akik megisznak naponta 10-12 pohár vizet, és mégis alulhidratáltak. 

8. Krémet a talpra

A hűsítő, mentás krémet csodát tesznek a forró nyári napokon, de télen a lábfejnek erősebb ápolásra van szüksége. Keressen glicerin vagy vazelin tartalmú termékeket. Rendszeresen hámlassza a bőrt, így a hidratáló krémek mélyebbre és gyorsabban szívódnak fel. 

9. Tervezze meg a peelingezést 

Ha az arcbőr kényelmetlenül száraz, ne használjon erős peelingeket, kerülje az alkohol tartalmú tonikokat, egyszóval mindazon dolgokat, melyek elveszik a bőr nedvességtartalmát. Helyettesítse őket lemosó tejjel vagy enyhe habzó lemosóval, vagy alkoholmentes tonikkal. Használjon mélyen hidratáló pakolásokat az agyagos maszkok helyett, mert az agyag elvonja a vizet a bőrből. És egy kicsit ritkábban használja őket. 

10. Tilos a forró fürdő 

Belesüllyedni egy kád forró vízbe – maga a mennyország a kinti hideg idő után. De sajnos a forró zuhany és fürdővíz megsérti a bőrt védő lipid barrier réteget, mely szintén a nedvesség vesztését okozza. A meleg víz sokkal jobb, és tanácsos rövidebbre fogni a fürdőzést.

Forrás: http://www.webmd.com/beauty/ten-winter-skin-care-tips

2015.01.09. 13:33 | Royal Clinics Budapest

Szólj hozzá!

Címkék: peeling royal clinics hidratalas teli borapolas borapolasi tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://royalclinics.blog.hu/api/trackback/id/tr427056045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása