HTML


Royal Clinics orvos-esztétikai központ

Budapest belvárosában, a Parlament szomszédságában található klinikánk bőrgyógyászati és plasztikai sebészeti rendelésekkel, arc- és testkezelésekkel, nőgyógyászattal és végleges szőrtelenítéssel fogadja Pácienseit. Bővebb információ klinikánkról: www.royalclinics.hu

Facebook oldalunk

4 dolog, amit NE tegyél a bőröddel a kijárási tilalom alatt – tanácsok a Royal Clinics kollégáitól

Otthon vagy? Feszült vagy attól, hogy korlátozottak a lehetőségeid? Érzed, hogy mozogni kellene, de nincs elég motivációd, ettől pedig még idegesebb vagy? Nem tudod, miként alakul át életed a járvány miatt? Már ott tartasz, hogy bármit megtennél, hogy megszabadulj a bőrödön jelentkező elváltozásoktól?

2411.jpg

„Az állandó stressz bizonyos betegségeket, bőrtüneteket okozhat vagy felerősítheti a meglévőket. Az is lehet, hogy a nagy gondolkodásban rájöttél, hogy ideje lenne valamit tenni a fiatalos megjelenésért, szívesen tájékozódnál, milyen beavatkozások közül választhatsz. Akár kérdésed van, akár valamilyen bőrproblémával szembesülsz otthon, mindenképpen kérd szakember, bőrgyógyász segítségét” – mondja Sziráki Zsóka, szakasszisztens. „Ebben az átmeneti helyzetben az óvatosabbaknak biztosítjuk az online virtuális konzultáció lehetőségét orvosainkkal és bőrterapeutáinkkal, de szűkített nyitva tartással orvos is fogadja pácienseiket, személyesen. Aki most felkeres bennünket, biztonságban érezheti magát, mert extra körültekintéssel és gyakorisággal fertőtlenítünk és minimalizáljuk az egy légtérben lévők számát.” 
 

„Sok helyről hallottam, hogy az otthoni karanténban sokan elkezdték saját maguk a bőrápolást, mert nem láttak más megoldást. Ez sajnos szaktudás hiánya miatt rosszul is alakulhat. Mi az, amivel semmiképpen ne kísérletezzetek otthon?” Zeőke Gabriella bőrterapeuta, szakasszisztens a következőket javasolja. „A neten könnyen beszerezhetőek a mikrotűs hengerek, a dermarollerek. Otthoni használatától óva intelek benneteket. Hogy miért? Igen fontos a tűk minősége! Ha nem orvosi fémből készül, nem megfelelő a kialakítása, roncsolhatja a bőrt. A sterilitás hiánya gyulladást és fertőzést okozhat. Sőt, nem gyakorlott használatával  a kollagén-építés helyett akár heges bőrfelszín lesz a kijárási korlátozás végére arcod „dísze”. Tarts ki türelmesen. Inkább keress bennünket és beszéljünk virtuális konzultáción, elmondjuk, milyen otthoni ápolással tudod bőrödet karban tartani. A mikrotűs kezeléseket pedig majd a járvány csillapodásával együtt elkezdjük, klinikai környezetben.”


Hegyi Andrea, bőrterapeuta arra figyelmezteti az otthoni bőrápolás „fanatikusokat”, hogy ne használjanak erős savakat otthon. „Itt a tavaszi-nyári időszak, emiatt sokkal erősebb a napsugárzás. Jobban kell védenünk a bőrünket a Nap káros sugarai ellen. A napok hosszabbak, több a napsütéses órák száma, és próbálunk minél több időt a szabadban tölteni. Az arcápolási rutinunkat is át kell alakítanod ilyenkor. Amikor savas készítményeket alkalmazunk, azoknak erős fényérzékenyítő hatásuk van, ebből kifolyólag pigmentfoltok illetve egyéb károk is jelentkezhetnek a bőrünkön. Ha pedig az internetről, ismeretlen forrásból szerzed be a peeling savakat, aminek nem ismered a pH-ját, pontos összetételét, azzal sajnos többet ártasz, mint használsz. Ha nem tudod, miben bízhatsz és mi a legjobb neked, keress bennünket, segítünk, felkészítjük bőrödet otthon a professzionális peelingre.”


„Az élet megváltozása nyomot hagy a bőrön, előfordulhat, hogy pattanások jelennek meg. Ne kezdd el őrült módon szárítgatni a bőrödet, hogy a kellemetlen látogatók megszűnjenek”’ – tanácsolja Rendes Nikoletta, bőrterapeuta. „Valójában egyedül bőröd nedvességtartalmát tudod „leszárítani” magadról, aminek viszont semmi köze a pattanásokhoz. Ha megvonod a bőrödtől a vizet és más nedvességmegkötő vegyületeket is "leszárítasz", veszélyezteted a bőröd megújulásra való képességét, és azt, hogy harcolni tudjon a gyulladások ellen; ez pedig a baktériumok elszaporodásának kedvez. Fontos hogy ne piszkáld az arcodat és a pattanásokat, mert könnyen elfertőződnek! Amíg nem tudsz hozzánk eljönni egy professzionális kezelésre, addig is segítünk neked kiválasztani, otthon milyen termékekkel tarthatod karban „ellenségeidet”.

 

Keress bennünket elérhetőségeinken. Hétköznaponként reggel 8 és este 8 között fogadjuk hívásodat, és online is tudsz jelentkezni virtuális konzultációra az http://onlinekonzultacio.royalclinics.hu/ oldalon.

2020.06.12. 08:36 | Zsanett Bolgár

Szólj hozzá!

Címkék: royalclinics online konzultáció

A bejegyzés trackback címe:

https://royalclinics.blog.hu/api/trackback/id/tr5115805514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása